Chokladkaka med kolatryffel

Chokladkaka med kolatryffel

Av:
25 min
8 bitar
Annons

Ingredienser

    1. 50 g smör
    2. 200 g choklad
    3. 1 dl socker
    4. 2 st ägg
    5. 1 burk karamelliserad mjölk
    6. Hallon till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en liten kastrull. Hacka 100 g choklad och rör ner i smöret. Vispa slätt. Vispa i socker och ägg.

    2. 2.

      Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med ett fastspänt bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter, tills kakan är torr i kanterna men lite kladdig i mitten. Låt svalna.

    3. 3.

      Hacka och smält 100 g choklad. Tillsätt den karamelliserade mjölken och rör slätt. Bred tryffeln på kakan och garnera med hallon och ev citronmeliss.

Är innehållet i detta recept olämpligt?