Chokladkaka med glögg och kaffe

Chokladkaka med glögg och kaffe

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl kakao
    2. 2 tsk glögg
    3. 1 dl mjölk
    4. 1 dl grädde
    5. 2 dl strösocker
    6. 150 g smör
    7. 2 ägg
    8. 3 dl vetemjöl
    9. 1 msk vaniljsocker
    10. 1,5 tsk bakpulver
  1. glasyr

    1. 3,5 dl florsocker
    2. 4 msk smält smör
    3. 4 msk starkt kaffe
    4. 1 msk kakao
    5. 1 tsk vaniljsocker
    6. kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Vispa kakao, glögg, mjölk, grädde i en kastrull med 1 dl av sockret. Låt koka upp och svalna. Rör matfettet poröst med resten av sockret. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och vänd ner i smeten. Vänd till sist ner kakaoblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form ca 1,5 l. Grädda nederst i ugnen ca 50 min 175 grader. Rör ihop ingredienserna till glasyren, förutom kokos. Bred ut på den kalla kakan och strö över kokosflingorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?