Chokladkaka med björnbär

Chokladkaka med björnbär

Av: / Foto: Anders Norrsell
20 bitar
Bjud på en krämig chokladkaka med mousse och björnbär!
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 2 ägg
    3. 2 dl råsocker
    4. 2 dl vetemjöl
    5. 1/2 dl kakaopulver
    6. 1 1/2 tsk bakpulver
    7. 1 tsk vaniljsocker
  1. Chokladmousse:

    1. 200 g mjölkchoklad
    2. 1 äggula
    3. 3 dl vispgrädde
  2. Garnering:

    1. 2 dl björnbär
    2. 2 msk flagad mandel

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och råsocker pösigt, tillsätt det smälta smöret.

    2. 2.

      Blanda mjöl, kakaopulver, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner 
i äggsmeten. Lägg i en ugnsform med bakplåtspapper i botten, ca 20 x 25 cm och grädda i ca 15 min. Låt kakan kallna.

    3. 3.

      Mousse: Hacka mjölkchokladen och smält i vattenbad, rör i äggulan när chokladen svalnat lite. Vispa grädden och vänd ner i den svalnade chokladen. Bred krämen på kakan. Ställ i kylen i ett par timmar.

    4. 4.

      Skär upp i rutor, garnera med björnbär och flagad mandel.

Är innehållet i detta recept olämpligt?