Chokladkaka after eight

Chokladkaka after eight

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 min
14 bitar
Mintchokladplattorna After Eight passar bra att använda i bakning, tex i en kladdig chokladkaka.
Fler recept på:
Brownies, Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 3 st ägg
    3. 2 dl strösocker
    4. 150 g mörk choklad
    5. 150 g mjukt smör
    6. 1½–2 dl vetemjöl
    7. 1 tsk bakpulver
    8. 1 tsk vaniljsocker
    9. 10 st After Eight-plattor
  1. Garnering

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 5–6 st After Eight-plattor
    3. mynta el citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker lätt pösigt. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Klicka i smöret och rör till en jämn smet.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med chokladblandningen. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, 24 cm i diam. Dela After Eighten diagonalt och fördela dem ovanpå smeten.

    3. 3.

      Grädda i ca 20 min. Låt svalna och sedan stelna till i kylen.

    4. 4.

      Garnering: Vispa grädden och spritsa små toppar på kakan. Dekorera med halverade After Eight-plattor och mynta.

Fler recept på:
Brownies, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?