Chokladkaka

Chokladkaka

Av:
90 min
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser till chokladkakan

    1. 4 Ägg
    2. 6 dl Socker
    3. 3 dl Vetemjöl
    4. 8 msk Kakao
    5. 2 msk Vaniljsocker
    6. 2 krm Salt
    7. 200 g Smält smör
  2. Ingredienser till choklad/kolatäcket

    1. 75 g Smält smör
    2. 0,5 dl Strösocker
    3. 0,5 dl Sirap
    4. 1 msk Kakao
    5. 1,5 dl Vispgrädde
    6. 200 g Mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker poröst.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna till chokladkakan i en skål bredvid.

    3. 3.

      Smält 200g smör.

    4. 4.

      Rör ihop alla ingredienserna till chokladkakan, och häll i en bröad form (gärna med avtagbar kant).

    5. 5.

      Ställ in i ugnen på 175°C, i ca 30-35 minuter (men ibland krävs det närmare 60 beroende på bakform).

    6. 6.

      Under tiden chokladkakan är i ugnen, smält 75g smör till choklad/kolatäcket.

    7. 7.

      Häll i socker, sirap, kakao och grädde.

    8. 8.

      Låt puttra i någon minut eller två (se bara till att det inte bränner).

    9. 9.

      Bryt chokladen i bitar och rör ner i grytan, rör sedan till en tjock smet.

    10. 10.

      Häll sedan smeten över den något avsvalnade kakan. Låt sedan chokladkakan stå svalt i några timmar, innan ni serverar den. Servera med grädde, och möjligtvis lite bär till!

Är innehållet i detta recept olämpligt?