Chokladkaka

Chokladkaka

Av: / Foto: Pontus Ferneman
50 min
20 bitar
Knapriga kex överraskar i en annars mjuk och saftig kaka.
Fler recept på:
Advent, Jul, Brownies
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. Ugn 200°
    2. 10 st digestivekex
    3. 100 g mörk choklad
  2. Fyllning

    1. 150 g rumstemp smör
    2. 2 dl råsocker
    3. 1 msk ljus sirap
    4. 4 st ägg
    5. 2 dl vetemjöl
    6. 2 msk kakao
    7. ½ tsk bakpulver
    8. 2 tsk vaniljsocker
  3. Glasyr

    1. 150 g mörk choklad
    2. 1 msk rumstemp smör

Gör så här

    1. 1.

      Botten: Krossa kexen grovt. Smält chokladen och blanda med kexen. Fördela i bottnen av en liten långpanna, ca 30x20 cm, med bakpapper.

    2. 2.

      Fyllning: Rör smör, råsocker och sirap smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem i smeten. Bred ut smeten på bottnen.

    3. 3.

      Grädda mitt i ugnen, 15–20 min. Låt svalna.

    4. 4.

      Glasyr: Smält chokladen. Rör ner smöret. Bred glasyren på kakan och låt stelna. Skär i bitar.

Fler recept på:
Advent, Jul, Brownies
Är innehållet i detta recept olämpligt?