Chokladglasstårta

Chokladglasstårta

Av: / Foto: Erik Karlsson
330 min
6 personer
Riktigt smarrig glutefri chokladglasstårta. Låt den stå i frysen under minst 5 timmar, perfekt att bara ta fram och servera.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Efterrätt, Glass
Annons

Ingredienser

    1. 2 st marängbottnar
    2. 1/2 l mjukrörd chokladglass
    3. 5 dl vispgrädde med chokladsmak
    4. pressad saft av 1/2 apelsin
  1. Garnering

    1. skivad apelsin
    2. mynta

Gör så här

    1. 1.

      Placera en av marängbottnarna i en bak­pappersklädd springform och fördela chokladglassen på bottnen.

    2. 2.

      Vispa chokladgrädden och tillsätt apelsinsaften.

    3. 3.

      Fördela halva mängden chokladgrädde på glassen och lägg på den andra marängbott­nen. Toppa med chokladgrädde. Om det är luft mellan springformen och marängen, peta ner grädde runt om marängen.

    4. 4.

      Täck över och frys tårtan i minst 5 timmar. Ta ut, LOSSA SPRINGFORMEN och garnera med skivade apelsiner och mynta.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Efterrätt, Glass
Är innehållet i detta recept olämpligt?