Chokladglaserade minimunkar

Chokladglaserade minimunkar

80 min
24 Stycken
Smarriga chokladglaserade minimunkar som uppskattas av både stora och små.
Annons

Ingredienser

  1. Munkdegen

    1. 2 st Ägg
    2. 2 dl Socker
    3. 60 g smält smör
    4. 2 dl Mjölk
    5. 12.5 dl Vetemjöl
    6. 1 tsk Bakpulver
    7. 1 tsk Salt
    8. 1 l neutral olja
  2. Chokladglasyr

    1. 30 g Smör
    2. 0.5 dl Honung
    3. 110 g Mörk choklad
    4. 0.5 dl kakao
  3. Topping

    1. hackad polkagris

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smält smör och mjölk. Sikta ihop vetemjöl, bakpulver och salt och blanda ner det.

    2. 2.

      Knåda degen försiktigt. Lägg den i kylen i 1 timme. Gör under tiden chokladglasyren.

    3. 3.

      Chokladglasyr: Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud ihop i 2–3 minuter, tills sockret har smält och glasyren är slät. Ställ åt sidan.

    4. 4.

      Munkar: Kavla degen cirka 1 cm tjock på mjölat bakbord. Stansa ut munkar med en ringform eller ett glas som är cirka 5 cm i diameter. Gör ett mindre hål i mitten.

    5. 5.

      Värm oljan i en kastrull till cirka 170°. Fritera munkarna gyllene, en i taget, i oljan. Doppa toppen av munkarna i glasyren medan de fortfarande är varma och strö över hackade polkagrisar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?