Chokladfudgemuffins

Chokladfudgemuffins

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
12 stycken
Recept på glutenfria chokladfudgmuffins.
Fler recept på:
Choklad , Bröllop, Begravning, Barnkalas, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl drickfärdig apelsinjuice
    2. 1 tsk fiberhusk
    3. 50 g rostade hasselnötter
    4. 200 g mörk choklad
    5. 75 g smör
    6. 2 dl ljust farinsocker
    7. 2 dl mandelmjöl
    8. 2 tsk bakpulver
    9. 2 st mosade bananer
    10. 2 st ägg
  1. Topping

    1. 50 g av chokladen
    2. 1 dl vispgrädde
    3. ½ st banan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Rör ut fiberhusken i apelsinjuicen, låt svälla 5 minuter. Rosta hasselnötterna på ett bakplåtspapper i ugnen ca 5 minuter, lägg i handduk och gnid av skalen. Hacka grovt.

    3. 3.

      Hacka chokladen och smält i vattenbad. Blanda ner ca 150 g i smält smör och blanda med apelsinjuicen.

    4. 4.

      Blanda alla torra ingredienser, bananer och ägg. Vänd ner i smeten. Fördela i smort muiffinsbleck/formar och grädda i ca 20 minuter.

    5. 5.

      Vispa grädden och blanda med resten av den smälta chokladen. Spritsa på de bakade avsvalnade muffinsen. Toppa med bananskiva och lite hackade rostade hasselnötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?