Chokladfondant

Chokladfondant

Av: / Foto: Veslemöy Vråskar
35 min
15 personer
En dröm för chokladälskaren!
Fler recept på:
Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 250 g smör
    2. drygt 1½ dl strösocker (150 g)
    3. 250 g hackad mörk choklad
    4. 4 st ägg
    5. 4 st äggulor
    6. knappt 1 dl vetemjöl (50 g)
  1. Servering

    1. lättvispad grädde
    2. ev varma mixade hallon

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Smält smöret. Dra bort från värmen. Tillsätt socker och hackad choklad. Rör tills det smälter. Vispa ner ägg och äggulor. Sikta ner mjölet under omrörning.

    2. 2.

      Fördela smeten i små smorda metallformar. Ställ in i frysen så att de blir riktigt kalla och därefter direkt in i 175° varm ugn. Grädda i 8–10 min. Låt svalna 5 min innan de vänds upp på tallrikar. Servera tillsammans med lättvispad grädde och mixade hallon.

Tips från kocken

Har du inga metallformar så använd kaffekoppar och servera sedan direkt ur kopparna.
Fler recept på:
Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?