Chokladdoppade fikon

Chokladdoppade fikon

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
10 min
25 stycken
Mumsiga till julbordet!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 250 g torkade fikon
    2. 125 g mörk choklad
    3. 30–50 g mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Dela fikonen och klipp bort stjälken. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron.

    2. 2.

      Doppa fikonen i chokladen, använd en gaffel så att de blir helt chokladtäckta, lägg dem på bakpappersklädd bricka.

    3. 3.

      Rosta mandelspånen i en torr panna tills de får lite färg. Passa noga, det går snabbt! Strö mandeln över fikonen, låt stelna på en sval plats.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?