Chokladdoppad vaniljkola med havssalt

Chokladdoppad vaniljkola med havssalt

Av:
20 min
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 3 dl strösocker
    3. 1 dl ljus sirap
    4. 1/2 tsk vaniljpulver
    5. 1/2 krm salt
    6. 1 msk smör
    7. 100 g mörk choklad (minst 70%)
    8. Flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda grädde, socker, sirap, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 120-125 C eller smeten håller för kulprovet.Det tar 30-60 min beroende på kastrull. Rör då och då. Rör i smöret.

    2. 2.

      Lägg bakplåtspapper i en liten form, ca 15*15 cm. Häll kolasmeten i formen och låt stelna i kylskåpet ca 20 min.

    3. 3.

      Skär den stelnade kolan i 2-3 cm stora bitar. Smält chokladen varsamt i vatten bad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper.

    4. 4.

      Garnera med lite flingsalt innan chokladen stelnat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?