Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och rör ner det tillsammans med mjölken. Hacka chokladen grovt och blanda den med vetemjöl, kakao och bakpulver; tillsätt detta till den andra blandningen och rör om. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt (eller dubbla formar på en vanlig plåt) och fyll dem till drygt hälften med smet. Grädda i 15–20 minuter i mitten av ugnen.
Chokladfrosting: Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och cream cheese krämigt. Fyll frostingen i en liten spritspåse utan tyll. Knyt igen öppningen upptill.
Mintfrosting: Rör smör, florsocker, cream cheese och pepparmyntsolja krämigt. Fyll frostingen i en liten spritspåse utan tyll. Knyt igen öppningen upptill.
Montering: Klipp upp toppen på de båda frostingpåsarna och lägg dem i en större spritspåse med stjärntyll. Se till att båda öppningarna ryms i tyllen. Spritsa sedan med en rak, jämn rörelse ut frostingen över cupcakesen.