Chokladcupcakes med mint- och chokladfrosting

Chokladcupcakes med mint- och chokladfrosting

40 min
12 Stycken
Himmelskt goda cupcakes med mint-och chokladfrosting.
Annons

Ingredienser

  1. Chokladcupcakes

    1. 2 st Ägg
    2. 1.5 dl Socker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 100 g Smör
    5. 2 dl Mjölk
    6. 100 g Mörk choklad
    7. 3.5 dl Vetemjöl
    8. 0.5 dl kakao
    9. 2 tsk Bakpulver
  2. Chokladfrosting

    1. 30 g smör - mjukt
    2. 2.5 dl Florsocker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 0.25 dl kakao
    5. 50 g cream cheese
  3. Mintfrosting

    1. 30 g smör - mjukt
    2. 2.5 dl Florsocker
    3. 50 g cream cheese
    4. 2 droppar pepparmyntsolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och rör ner det tillsammans med mjölken. Hacka chokladen grovt och blanda den med vetemjöl, kakao och bakpulver; tillsätt detta till den andra blandningen och rör om. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt (eller dubbla formar på en vanlig plåt) och fyll dem till drygt hälften med smet. Grädda i 15–20 minuter i mitten av ugnen.

    2. 2.

      Chokladfrosting: Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och cream cheese krämigt. Fyll frostingen i en liten spritspåse utan tyll. Knyt igen öppningen upptill.

    3. 3.

      Mintfrosting: Rör smör, florsocker, cream cheese och pepparmyntsolja krämigt. Fyll frostingen i en liten spritspåse utan tyll. Knyt igen öppningen upptill.

    4. 4.

      Montering: Klipp upp toppen på de båda frostingpåsarna och lägg dem i en större spritspåse med stjärntyll. Se till att båda öppningarna ryms i tyllen. Spritsa sedan med en rak, jämn rörelse ut frostingen över cupcakesen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?