Chokladcupcakes med dulce de leche och havssalt

Chokladcupcakes med dulce de leche och havssalt

Av: / Foto: Ulrika Pousette
20 min
8 cupcakes
Försvinnande goda cupcakes! Prova du också!
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 4 st ägg
    3. 1 1/2 dl kokossocker (eller råsocker)
    4. 4 msk kokosmjöl
    5. 1 dl kakao
    6. 1 tsk bakpulver
    7. 1 krm salt
  1. Topping:

    1. 1 dl dulce de leche
    2. havssalt till dekor

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda kokosmjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.

    2. 2.

      Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175° i cirka 15 minuter. Grädda ett par minuter kortare om du vill ha dem kladdiga. Låt svalna.

    3. 3.

      Bred dulce de leche på bakverken och strö över havssalt.

Tips från kocken

Tips! Dulce de leche är en specialitet där söt kondenserad mjölk kokas länge tills den blir en tjock kolasås. Färdig dulce de leche börjar dyka upp i välsorterade mataffärer, men du kan även göra din egen genom att låta en oöppnad burk söt kondenserad mjölk koka i en kastrull täckt med vatten i två timmar. Ta upp ur vattnet och låt svalna helt innan du öppnar burken!
Är innehållet i detta recept olämpligt?