Chokladcheesecake

Chokladcheesecake

Av:
12 Bitar
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 250 g Double chocolate chip cookies
    2. 75 g Rumsvarmt smör
  2. Fyllning

    1. 400 g Philadelphiaost
    2. 2 dl Crême fraìche
    3. 1/2 dl Starkt, ljummet kaffe
    4. 200 g Mörk choklad
    5. 2 Ägg
    6. 0,75 dl Socker

Gör så här

    1. 1.

      Klä botten av en form med löstagbar kant (ca 22cm i diameter) med bakplåtspapper och smörj kanten

    2. 2.

      Kör kakorna till smulor i en matberedare och tillsätt smöret, blanda tills det blir en deg

    3. 3.

      Tryck ut degen i formen, ordentligt upp på kanterna

    4. 4.

      Ställ in formen i kylen och ta fram ingredienserna för fyllningen

    5. 5.

      Rör Philadelphiaosten och crême fraìcen smidigt tillsammans och rör ner kaffet lite i taget

    6. 6.

      Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt och rör ner den i färskostblandningen

    7. 7.

      Vispa upp äggen lätt tillsammans med socker och blanda sen ner i resten av smeten och rör ihop till en jämn smet

    8. 8.

      Häll smeten i formen med botten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader (350 F) i ca 35 minuter

    9. 9.

      ! Kakan ska helst vara lite lös i mitten när den tas ut ur ugnen, låt den svalna av och ställ sedan in i kylen

Är innehållet i detta recept olämpligt?