Chokladbräck med påskägg och salta pinnar

Chokladbräck med påskägg och salta pinnar

En färgglad blandning av sött och salt i ett hav av choklad.
Annons

Ingredienser

    1. 3,5 dl grovhackad choklad
    2. 2,25 dl grovhackad vit choklad
    3. 2,25 dl dragerade chokladägg eller annat påskgodis
    4. 1 dl salta pinnar
    5. strössel eller liknande

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller liknande.

    2. 2.

      Ta fram två kastruller och värm både choklad och vit choklad i två olika skålar över vattenbad.

    3. 3.

      När båda chokladsmetarna är smälta häller du den ena chokladsmeten över bakplåtspappret.

    4. 4.

      Använd en sked och häll över den andra chokladsmeten i ett önskat mönster över den första. Om du vill kan du använda en tandpetare och dra runt i smeten för att skapa olika mönster.

    5. 5.

      Lägg på salta pinnar, påskägg och strössel.

    6. 6.

      Ställ plåten i kylskåpet och låt kylas i cirka 45-60 minuter.

    7. 7.

      När chokladen är kall kan du bryta den i små block och förvara i en låda med lock i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?