Chokladbollskaka

Chokladbollskaka

Av: / Foto: Ralph Månsson
25 min
12 bitar
Kan det blir bättre? Chokladbollskaka!
Fler recept på:
Choklad , Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. 200 g mjölkchoklad
    2. 200 g smör eller margarin
    3. 1 dl ljust muscovadosocker
    4. 2 msk kakao
    5. 4 dl havregryn
    6. 2 dl kokosflingor
  1. Garnering

    1. 1 dl kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Rör om till slät konsistens.

    2. 2.

      Rör samman matfett och muscovadosocker. Tillsätt kakao, havregryn och kokosflingor. Skrapa sist ner den smälta chokladen och arbeta samman till en slät massa.

    3. 3.

      Klä en rund form eller skål, ca 16 cm i diameter, med plastfilm. Strö ut ett lager med kokosflingor och tryck ut chokladmassan till en jämntjock kaka. Strö över de sista kokosflingorna. Ställ kakan kylskåpskallt att stelna.

    4. 4.

      Skär upp den kalla kakan och servera i tårtbitar eller servera den hel så att var och en får skära sin egen bit.

Tips från kocken

Kakan kan göras glutenfri genom att använda havregryn från Semper, eftersom dessa är glutenfria. Kakmassan kan även formas till runda bollar som rullas i kokosflingor.
Fler recept på:
Choklad , Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?