Chokladbollar med rom

Chokladbollar med rom

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 min
25 stycken
Smarriga chokladbollar smaksatta med rom.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 1 dl florsocker
    3. 1 msk vaniljsocker
    4. 2 msk kakao
    5. 3–4 msk rom eller några droppar romarom
    6. 2 1/2–3 dl havregryn
    7. 225 g smält mörk choklad (75 g + 150 g att doppa dem i)
  1. Garnering

    1. ev hallon

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Rör ner kakao, rom, havregryn och smält choklad. Rör om tills allt är blandat. Låt svälla i 5 min, rulla sedan bollar. Ställ dem kallt en kort stund.

    2. 2.

      Smält choklad och doppa bollarna runtom. Lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna svalt. Garnera ev med hallon vid servering.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?