Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Av:
40 min
30 stycken
Annons

Ingredienser

    1. 1½ dl (100 g) sötmandel
    2. 1½ dl socker
    3. 1-2 äggvitor
  1. eller

    1. 150 g mandelmassa
    2. ½ äggvita
  2. Fyllning

    1. 2 dl marsankräm
    2. 150 g smör eller margarin
    3. 1 msk vaniljsocker
    4. 2 msk florsocker
    5. 1 msk kakao
  3. Garnering

    1. 200 g blockchoklad
    2. 25 g kokosfett eller 1 msk olja

Gör så här

    1. 1.

      Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret. Vispa vitorna lätt. Vänd ner dem i mandelblandningen eller rör riven mandelmassa smidig med äggvita.

    3. 3.

      Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor. Grädda dem i ugnen i 175° i ca. 8 minuter.

    4. 4.

      Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem svalna.

    5. 5.

      Rör matfettet mjukt och smidigt. Tillsätt lite i taget av marsankrämen. Blanda i vanilj- och florsockret samt siktat kakaopulver. Rör till smörkrämen blivit smidig. Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Ställ dem kallt.

    6. 6.

      Smält blockchokladen i vattenbad och tillsätt kokosfett alternativt olja. Låt detta kallna något. Doppa den toppiga sidan av kakorna i chokladen eller pensla på den. Låt stå kallt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?