Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Av:
120 min
Annons

Ingredienser

    1. 200 g mandelmassa
    2. 2 lättvispade äggvitor
  1. Fyllning

    1. 3/4 dl socker
    2. 1/2 dl vatten
    3. 3 äggulor
    4. 150 g smör
    5. 50 g smält blockchoklad
    6. (1 tsk snabbkaffe)
  2. Glasyr

    1. 100 g blockchoklad
    2. 25 g kokosfett

Gör så här

    1. 1.

      Riv mandelmassa på rivjärn och blanda med lättvispade äggvitor. Forma 20 runda, lite tillplattade kakor och grädda i 200 grader ca 10 min, tills kakorna är guldbruna och lätta med ändå lite mjuka inuti. Lossa kakorna och låt dem svalna.

    2. 2.

      Fyllningen: Koka upp socker och vatten och låt sjuda tills lagen håller för trådprovet (ta en droppe mellan tumme och pekfinger. Massan ska bilda en tråd när fingrarna skiljs åt). Häll den heta lagen över 3 äggulor under kraftig vispning.

    3. 3.

      Rör smör/margarin mjukt och smidigt. Tillsätt äggblandningen lite i taget. Rör om hela tiden tills krämen är blank och slät. Smaksätt med smält blockchoklad. (Vill man ha en annorlunda smak kan man tillsätta snabbkaffe). Bred krämen toppigt på kakornas undersida. Låt dem stå kallt några timmar.

    4. 4.

      Smält blockchoklad med kokosfett och låt svalna något. Pensla glasyren på de fyllda kakorna och låt dem stelna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?