Chokladbiskvi i långpanna

Chokladbiskvi i långpanna

Av:
30 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Botten:

    1. 600 g mandelmassa
    2. 1 dl strösocker
    3. 3 äggvitor
  2. Smörkräm:

    1. 125 g mjölkchoklad
    2. 400 g rumsvarmt smör
    3. 2,25 dl florsocker
    4. 3 msk kakao
  3. Garnering:

    1. 3 Dubbeldaim
    2. 200 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna, 40x30 cm med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet och bred ut den på plåten. Grädda botten i ca 25 min. Ta ut och låt svalna helt.

    2. 2.

      Gör smörkrämen: Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron, låt svalna. Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i assistent. Vispa ned chokladen. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade botten och ställ i kylskåpet. Hacka daimen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Toppa med Daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?