Chokladbakelse med hallonmaräng

Chokladbakelse med hallonmaräng

Av: / Foto: Ralph Månsson
2 muffins
I receptet har vi använt fransk maräng som inte behöver gräddas i ugnen. Men man skulle kunna bränna av den med en brännare om man vill ha lite yta på marängen. En dekadent och romantisk dessert!
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 20 g smör
    3. 1/4 dl strösocker
    4. 1/2 dl vetemjöl
    5. 1/2 tsk vaniljpulver
    6. 2 krm bakpulver
    7. 1 msk kakao
    8. 1 ägg
  1. Hallonmaräng

    1. 2 äggvitor
    2. 1 dl strösocker
    3. saft från 1/2 citron
    4. 125 g färska hallon
  2. Garnering

    1. 125 g färska hallon
    2. 1 msk lingonpulver
    3. citronmeliss
  3. Material

    1. 2 st muffinsformar, gärna i papp

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och rör ner de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och rör till en slät smet.

    2. 2.

      Fördela smeten i två muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter.

    3. 3.

      Hallonmaräng: Vispa äggvitor, socker och citronsaften över vattenbad tills sockerkristallerna har löst sig. Känn så att sockret smält. Ta bort från värmen och vispa med elvisp tills smeten svalnat och blivit riktigt fast och vit. Mosa hallonen och vänd försiktigt ner i marängen.

    4. 4.

      Dela muffinsen på mitten och fördela marängen i mitten och ovanpå. Servera med färska hallon, lingonpulver och citronmeliss som dekoration.

Är innehållet i detta recept olämpligt?