Choklad- och pistaschbiscotti

Choklad- och pistaschbiscotti

Av: / Foto: Ludwig Swanberg
120 min
40 biscotti
Recept på knapripa choklad- och pistaschbiscotti.
Annons

Ingredienser

    1. 100 g mörk choklad
    2. 1 st apelsin, rivet skal
    3. 2 st ägg
    4. 2 dl socker
    5. 1/2 dl rapsolja
    6. 1 1/2 dl mandelmjöl
    7. 1 dl pistaschnötter
    8. 5 1/2 dl vetemjöl
    9. 1 tsk bakpulver
    10. 1/2 dl kakao

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Hacka chokladen grovt. Skrubba apelsinen och riv skalet fint. Vispa ägg och socker fluffigt. Vispa ner oljan.

    3. 3.

      Blanda i en annan bunke ihop mandelmjöl, de hela pistaschnötterna, apelsinskal, mjöl, bakpulver, kakao och hackad choklad. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten och arbeta ihop till en deg som formas till 2 avlånga längder.

    4. 4.

      Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda cirka 30 minuter.

    5. 5.

      Låt längderna svalna något och sänk ugnsvärmen till 100 grader. Skär längderna i sneda skorpor, och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Torka skorporna i ugnen cirka 1 timme.

Är innehållet i detta recept olämpligt?