Choklad- och macadamiabiscotti

Choklad- och macadamiabiscotti

120 min
40 Stycken
Perfekta sötsaken till kaffet!
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. 1.25 dl Mandel
    2. 1 dl macadamianötter
    3. 100 g Mörk choklad
    4. 1 st apelsin - rivet skal
    5. 2 st Ägg
    6. 2 dl rårörsocker
    7. 0.5 dl rapsolja
    8. 5.5 dl Vetemjöl
    9. 1 tsk Bakpulver
    10. 3 msk kakao

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Mixa mandeln fint. Hacka macadamianötterna grovt och ställ åt sidan. Hacka chokladen grovt. Skrubba apelsinen och riv skalet fint. Vispa ägg och socker fluffigt. Vispa ner oljan.

    2. 2.

      Blanda i en annan bunke ihop de mixade mandlarna, macadamianötterna, apelsinskal, mjöl, bakpulver, kakao och hackad choklad. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten och arbeta ihop till en deg som formas till 2 avlånga längder. Lägg längderna på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i cirka 30 minuter.

    3. 3.

      Låt längderna svalna något och sänk ugnsvärmen till 100°. Skär längderna i sneda skorpor, och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Torka skorporna i ugnen i cirka 1 timme.

Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?