Choklad och kolakakor

Choklad och kolakakor

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 125 g smör
    2. 100 g socker
    3. 1/2 tsk salt
    4. 120 g mjöl
  2. Toffee

    1. 1 burk karamelliserad mjölk
    2. 30 g smör
    3. 1/4 tsk salt
    4. 2 tsk vaniljsocker
  3. Fudge frosting

    1. 50 g mörk choklad
    2. 30 g smör
    3. 210 g florsocker
    4. 2 msk hett vatten

Gör så här

    1. 1.

      Vispa smör, socker och salt fluffigt och vitt. Tillsätt mjöl och tryck ut i formen med mjölade händer. Grädda i 15 minuter på 175 grader.

    2. 2.

      Häll den karmalliserade mjölken i en kastrull och tillsätt smör och salt. Värm och sjud i 5 min eller tills mjölken tjocknat. Viktigt att röra hela tiden så att det inte bränner. Ta av från värmen och tillsätt vaniljsockret.

    3. 3.

      Häll karamellblandningen över kakan och grädda i ytterliggare 12 minuter.

    4. 4.

      Smält choklad och smör i ett vattenbad. Ta av från värmen och sikta i florsocker. Tillsätt hett vatten och rör tills det är klumpfritt.

    5. 5.

      Låt kakan svalna 5 min innan du brer på frostingen.

    6. 6.

      Låt sedan den färdiga kakan svalna helt i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?