Choklad- och jordnötsmazariner

Choklad- och jordnötsmazariner

30 min
16 Stycken
Annons

Ingredienser

  1. Chokladmördeg

    1. 3 dl mjöl
    2. 1 dl Socker
    3. 0.75 dl kakao
    4. 150 g smör - kallt
  2. fyllning

    1. 150 g mandelmassa
    2. 200 g jordnötssmör
    3. 2 st Ägg
    4. 2 msk Vetemjöl
    5. 50 g mörk choklad - grovt hackad
  3. topping

    1. 100 g Mörk choklad
    2. 0.75 dl Mellangrädde
    3. jordnötter

Gör så här

    1. 1.

      chokladmördeg: Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop mjöl, socker och kakao. Tärna smöret och tillsätt det; arbeta snabbt ihop till en deg med elvispen. Plasta in degen och lägg kallt medan du gör fyllningen.

    2. 2.

      fyllning: Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.

    3. 3.

      Dela mördegen i 16 bitar och tryck ut bitarna i mazarinformar. Fyll formarna till drygt hälften med fyllningen. Grädda dem i cirka 12 minuter.

    4. 4.

      topping: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Sjud upp grädden i en kastrull. Häll grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält. Fördela chokladsåsen över mazarinerna och toppa med jordnötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?