Choklad- & KaffeTryfflar

Choklad- & KaffeTryfflar

Av: / Foto: Hanna
60 min
20 st
Innehåller enbart naturligt socker, från dadlarna, och naturligt fett, från cashewnötterna. (0,5 points per tryffel)
Annons

Ingredienser

    1. 70 g Torkade dadlar
    2. 50 g Cashewnötter
    3. 2 msk Kaffe
    4. 1,2 dl Kakao
    5. 1/2 tsk Kardemumma
    6. Sötmandel/kokos/sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg cashewnötterna i varmt vatten i tre timmar. Låt rinna av.

    2. 2.

      Mixa dadlar med cashewnötter i hushållsmixer. Mixa slät eller med bitar enligt egen smak.

    3. 3.

      Tillsätt kaffe, kakao och kardemumma. Mixa tills blandat.

    4. 4.

      Ställ i kylen i minst 20 minuter för att göra smeten enklare att rulla.

    5. 5.

      Ta ut blandningen ur kylen och forma till små kulor. Tips! Använd en hushållsvåg om tryfflarna önskas vara av samma storlek.

    6. 6.

      Mixa mandlar till ett strössel. Rulla tryfflarna i mandelströssel, kokos och/eller sesamfrön (eller något annat gott).

Är innehållet i detta recept olämpligt?