Choklad- & jordnötspaj

Choklad- & jordnötspaj

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
10 bitar
Lyxig paj med len chokladfyllning.
Fler recept på:
Begravning
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 3 dl vetemjöl
    2. ½ dl strösocker
    3. 125 g kallt smör
    4. 1 st äggula
  2. Fyllning

    1. ca 1½ dl jordnötssmör
    2. 150 g mörk choklad
    3. 1¾ dl vispgrädde
  3. Garnering

    1. jordnötter
    2. pistaschnötter
    3. physalis

Gör så här

    1. 1.

      Botten: Blanda mjöl och socker. Skär smöret i kuber och blanda i det. Tillsätt äggulan. Använd gärna matberedare. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Låt stå kallt ca 30 min.

    2. 2.

      Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen, 12–15 min. Låt svalna.

    3. 3.

      Fyllning: Värm jordnötssmöret lite i mikrovågsugn eller över vattenbad, så att det blir lättare att breda ut. Bred ut smöret i botten av pajskalet. Låt stelna i kylen.

    4. 4.

      Hacka chokladen. Låt grädden koka upp. Ta grädden från värmen. Låt chokladen smälta i grädden under omrörning och sedan svalna. Häll chokladen ovanpå jordnötssmöret. Ställ in i kylen. Låt stelna lite innan pajen garneras.

Fler recept på:
Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?