Choklad i skikt

Choklad i skikt

Av: / Foto: Jes Buusmann
60 min
26 bitar
En dröm för chokladälskare!
Fler recept på:
Jul, Advent, Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 200 g vit choklad
    2. 10 st finhackade osaltade pistaschnötter
    3. 200 g nougat
    4. 15 g torkade mullbär (finns i hälsokostbutiker)
    5. 200 g mörk choklad
    6. 1 tsk finrivet apelsinskal

Gör så här

    1. 1.

      Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Ta skålen ur vattnet och vänd ner pistaschnötterna i chokladen.

    2. 2.

      Häll smeten i en metallform ca 12 x 18 cm. Slå den lite mot bordet så att chokladen fördelar sig jämnt över bottnen. Ställ i kyl 20–25 minuter tills den har satt sig.

    3. 3.

      Smält nougaten i vattenbad, vänd ner mullbären. Häll nougaten över den vita chokladen och låt stelna i kyl.

    4. 4.

      Smält till sist den mörka chokladen, vänd ner apelsinskalen och häll som ett sista lager i formen. låt stelna i kyl.

    5. 5.

      Ta sedan ut formen och låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter så blir det lättare att ta "chokladblocket" ur formen. Skär i jämnstora konfektbitar.

Fler recept på:
Jul, Advent, Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?