Choklad- & apelsinbrownie

Choklad- & apelsinbrownie

Av: / Foto: Kent Jardhammar
60 min
8 portioner
Dubbelt så gott! Apelsin och choklad möts i en brownie.
Fler recept på:
Barnkalas, Advent, Brownies, Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 300 g mörk choklad
    3. 4 st ägg
    4. 5 dl strösocker
    5. 2 1/2 dl vetemjöl
    6. 1 1/2 dl kakaopulver
    7. rivet skal från 1 apelsin
    8. florsocker till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Klä en bakform med bakplåtspapper, 24x20 cm.

    2. 2.

      Dela smöret i bitar och lägg det i en kastrull. Grovhacka 200 g choklad och lägg i smöret. Smält på svag värme. Tag bort det från värmen när det smält. Låt svalna.

    3. 3.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och kakao. Grovhacka 100 g mörk choklad. Blanda smält choklad med vetemjölblandningen, äggvispet och apelsinrivet. Rör till sist ner den hackade chokladen som ska fördelas jämnt i smeten.

    4. 4.

      Häll smeten i formen. Grädda i 175° i ca 40 min. Låt kallna, gärna över natten. Pudra över florsocker och skär upp i rutor. Den bör vara kall när man skär upp den för att inte bli för kladdig.

Tips från kocken

Spruta ev en klick sprutgrädde på varje ruta. För mer apelsinsmak, välj apelsinchoklad.
Fler recept på:
Barnkalas, Advent, Brownies, Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?