Sätt ugnen på 175°. Klä en bakform med bakplåtspapper, 24x20 cm.
Dela smöret i bitar och lägg det i en kastrull. Grovhacka 200 g choklad och lägg i smöret. Smält på svag värme. Tag bort det från värmen när det smält. Låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och kakao. Grovhacka 100 g mörk choklad. Blanda smält choklad med vetemjölblandningen, äggvispet och apelsinrivet. Rör till sist ner den hackade chokladen som ska fördelas jämnt i smeten.
Häll smeten i formen. Grädda i 175° i ca 40 min. Låt kallna, gärna över natten. Pudra över florsocker och skär upp i rutor. Den bör vara kall när man skär upp den för att inte bli för kladdig.
“Spruta ev en klick sprutgrädde på varje ruta. För mer apelsinsmak, välj apelsinchoklad.”