Chocolate Chip Cookie kladdkaka

Chocolate Chip Cookie kladdkaka

Av:
45 min
8 bitar
Från Fridas bakblogg
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 2 st ägg
    3. 1,25 dl farinsocker
    4. 0,75 dl strösocker
    5. 2 tsk vaniljsocker
    6. 2 dl vetemjöl
    7. 2,5 dl chokladknappar, mörk choklad
    8. 1 gnutta salt

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att sätta ugnen på 175°C, smörj och mjöla en springform, 22 cm.

    2. 2.

      Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg, farin- och strösocker.

    3. 3.

      Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Rör till en jämn smet. Rör ner 2 dl av Chokladknapparna.

    4. 4.

      Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Rör om i mitten av kakan efter fem minuter – annars hamnar chokladen i botten av kakan. Grädda tills kakan är klar – känn med sticka eller skaka lite på formen. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite.

    5. 5.

      När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna. Låt svalna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?