Chipotlekarré med haricots verts och avokado

Chipotlekarré med haricots verts och avokado

Av:
55 min
4 port
De chipotlemarinerade karrékotletterna steks i ugnen och blir därmed extra saftiga. Det passar fint med haricots verts och mosad avokado till och kryddsmör förstås! Det praktiska med att grilla köttet i ugnen är att man slipper oset. Men det går självklar
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk chipotlepasta
    2. 2 msk olivolja
    3. 1/2 tsk salt
    4. 800 g fläskkarréskivor, benfria
  1. Kryddsmör

    1. 120 g smör, rumstempererat
    2. 1 klyfta vitlök
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1 krm peppar
    5. 1/2 tsk paprikapulver
  2. Haricots verts

    1. 2 msk olivolja
    2. 300 g haricots verts
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1 krm peppar
    5. 2 avokado
    6. 50 g salladslökar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda chipotlepasta, olja och salt i en liten skål.

    2. 2.

      Pensla köttet med röran och låt dra 15 minuter. Du kan oxå marinera köttet i en plastpåse.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 grader – gärna med grillfunktionen på. Lägg det marinerade köttet på galler med plåt under och stek i ugnen i 20–30 minuter tills köttet är genomstekt. Vänd efter halva tiden.

    4. 4.

      Under tiden gör du i ordning kryddsmöret och bönorna. Börja med att pressa vitlöksklyftan. Blanda med smör och kryddor och ställ åt i sidan. Detta kan oxå förberedas någon timme eller dagen innan.

    5. 5.

      Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs bönorna 3–5 minuter på medelhög värme tills de fått lite färg. Sänk mot slutet och krydda.

    6. 6.

      Finhacka löken. Skala och kärna ur avokadon och mosa köttet grovt med en gaffel. Rör ner lök och avokado i bönorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?