Chilli cheese tops

Chilli cheese tops

Av: / Foto: Josefin Petersson
30 min
25 St
Annons

Ingredienser

  1. Chilli cheese

    1. 3 Dl Ost typ Gouda
    2. 10 Skivor Hamburgare ost chedd
    3. 1 Dl Phiadelphia
    4. 1 Dl Jalapeno
    5. 0,5 Tsk Salt
    6. 0,5 Tsk Chilli flakes
  2. Frityrsmet

    1. 1 St Ägg
    2. 0,75 Dl mjölk
    3. 0,75 Dl Vetemjöl
    4. 0,5 Tsk Salt
  3. Panering

    1. 1,5 Dl Vetemjöl
    2. 3 Dl Panko

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienser till en tjock ostkräm/deg. Rulla till 25 bollar och lägg åt sidan

    2. 2.

      Frityrsmet; vispa ägget lätt och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop till en klumpfri smet.

    3. 3.

      Strö ut vetemjöl på ett fat och Panko på ett annat.

    4. 4.

      Tag ostbolmarna och rulla dem i vetemjöl, doppa sedan i frityrsmeten och rulla till sist i Panko.

    5. 5.

      Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull till 160 gr. Fritera ostbollarna snabbt tills de fått en gyllene förg, ca 40 sek. Tag sedan upp dem och lägg på ett fat med papper.

    6. 6.

      Servera direkt

Är innehållet i detta recept olämpligt?