Chiligratinerad hummer

Chiligratinerad hummer

Av:
25 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 2 st humrar (frysta går bra)
    2. smör till stekning
    3. 1 st röd mild chili
    4. 2 st scharlottenlökar
    5. 1½ dl crème fraiche
    6. ½ dl vitt vin
    7. 1 msk hummerfond
    8. 500 g räkor
    9. 1 knippe hackad persilja
    10. salt och peppar
    11. 100 g riven ost
  1. Servering

    1. rostat eller smörstekt vitt bröd

Gör så här

    1. 1.

      Tina och klyv humrarna. Tag bort magsäck och släng. Tag köttet ur stjärt och leder. Skär det i jämna bitar.

    2. 2.

      Tag bort kärnor och hinnor från chilin. Finhacka den och löken. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt crème fraiche, vin och fond. Puttra ett par minuter tills det börjar tjockna. Blanda i persilja. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Fyll hummerskalen med köttet och strö över med riven ost. Lägg de fyllda skalen i en form och gratinera i 250º i ca. 10 minuter. Servera med valfritt bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?