Chili med mörk choklad, vitlöksyoghurt o ris

Chili med mörk choklad, vitlöksyoghurt o ris

Av:
50 min
4 pers
Med lite mörk choklad i chilin får den extra fyllig smak.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 500 g nötfärs
    2. 2 st gula lökar
    3. 3+1 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk tomatpure
    5. 1/2 msk mald spiskummin
    6. 2 tsk oregano
    7. 1 tsk chilipulver
    8. 1 brk krossad tomater (400 g)
    9. 2 tsk köttbuljonger
    10. 1 tsk sambal oelek
    11. 3 dl ris, gärna basmati
    12. 2 st paprikor gärna i olika färger
    13. 1 brk stora vita bönor
    14. 25 g mörk choklad
    15. 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Skala o hacka lök o 3 vitlöksklyftor. Bryn färs, lök o vitlök i 1 msk olja i en stekpanna.

    2. 2.

      Tillsätt tomatpure, spiskummin, oregano o chilipulver o fräs ca 3 min.

    3. 3.

      Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal oelek, 1 tsk socker o 1 tsk salt. Låt småkoka under lock ca 20 min, rör om då och då. Koka riset.

    4. 4.

      Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda ner paprika o bönor i grytan. Låt småkoka ca 10 min.

    5. 5.

      Riv chokladen och rör ner i grytan.

    6. 6.

      Blanda yoghurten med 1 pressad vitlöksklyfta o 2 krm salt. Servera grytan med ris o yoghurt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?