Chili con carne med guacamole och nachochips

Chili con carne med guacamole och nachochips

Av: / Foto: http://www.tasteline.com/recept/chili-co
15 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 g nötfärs
    2. 2 krm chilipulver
    3. 1 tsk torkad basilika
    4. 1 tsk paprikapulver
    5. 1 tsk honung
    6. 1 tsk spiskummin, malen
    7. 1 st buljongtärning, kött el. grönsaksbuljong
    8. 2 dl vatten
    9. 2 msk tomatpuré
    10. 200 g vita bönor, kokta
    11. rapsolja, el. olivolja
    12. salt
    13. 1/2 st chilipeppar
    14. 3 st vitlöksklyftor
    15. 1 st gul lök
    16. 500 g krossade tomater
    17. svartpeppar
  1. Guacamole

    1. 1 st vitlöksklyfta
    2. 0,5 kruka koriander
    3. 0,5 dl matyoghurt
    4. 2 st avokado
    5. 1 msk citronsaft
    6. svartpeppar
  2. Tillbehör

    1. 1/2 st romansallad
    2. 1 påse nachochips

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka gul lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

    2. 2.

      Hetta upp en gryta med lite olja och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning. Krydda med honung, paprikapulver, basilika, spiskummin, chilipulver, salt och svartpeppar.

    3. 3.

      Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljong och vatten. Sila av bönorna och tillsätt dem i grytan. Låt grytan stå och puttra under lock ca 5- 10 min.

    4. 4.

      Mosa ihop avokadoköttet med yoghurten och pressa i citronsaft och vitlök. Klipp ner koriandern och mosa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Servera chili con carnen tillsammans med guacamolen, nachochips och sköljd strimlad sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?