Chili con carne light

Chili con carne light

Av: / Foto: Adrian Lawrence
50 min
4 personer
En mildare variant av Chili con carne.
Fler recept på:
Långkok, Budgetmat, Chili, Tomater, Vitlök, Bönor
Annons

Ingredienser

    1. 1 tsk olivolja
    2. 1 st stor gul lök (hackad)
    3. 250 g köttfärs (10 % fetthalt)
    4. 1 st stor vitlöksklyfta (pressad)
    5. salt och svartpeppar
    6. 1 msk chipotlepasta
    7. 1 msk tacokrydda
    8. 2 x 400 g blandade bönor på burk
    9. 400 g krossade tomater
    10. 1 st köttbuljongtärning
    11. 2 st rutor choklad (70 %)
    12. 1/2 dl hackad koriander
  1. Till servering:

    1. råris och naturell yoghurt light

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken tills den mjuknar men inte tar färg.

    2. 2.

      Tillsätt köttfärsen, vitlök, salta och peppra och stek igenom den. Tillsätt chipotlepasta och tacokrydda. Rör om och låt allt koka in i 1 minut.

    3. 3.

      Häll i bönor och tomater, smula över buljongtärningen. Fyll tomatburken med vatten och häll i, låt koka i cirka 20–30 minuter eller tills allt tjocknar. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält-

    4. 4.

      Servera chiligrytan med råris. Klicka över yoghurt och eventuellt extra chipotlepasta.

Tips från kocken

Om du är vegetarian kan du ersätta köttfärsen med en burk bönor, och köttbuljongen mot en grönsaksdito. Rätten är het!
Fler recept på:
Långkok, Budgetmat, Chili, Tomater, Vitlök, Bönor
Är innehållet i detta recept olämpligt?