Chili con carne

Chili con carne

Av:
60 min
6 Personer
Relativt snabb chili con carne, servera med ljust bröd och gräddfil
Annons

Ingredienser

  1. Chili con Carne

    1. 500 gr Nötfärs
    2. 400 gr Bönor
    3. 400 gr Passerade tomater
    4. 1,5 dl mörk öl
    5. 1 tsk kalvfond
    6. 1 st gullök
    7. 1 st morot
    8. 1,5 Msk spiskummin
    9. 2 tsk Fänkålsfrön
    10. 1 krm Smoked paprika
    11. 1 msk torkad oregano
    12. 1 msk Chilipulver
    13. 1 tsk torkad koriander
    14. 1 tsk Liquid smoke
    15. 1 st lagerblad
  2. Ris

    1. 2 dl Jasminris
    2. 1 tsk Spiskummin
    3. 1 tsk Gurkmeja
    4. 5 st Kryddpeppar
    5. 4 dl Vatten
    6. 1 tsk Salt

Gör så här

    1. 1.

      Värm upp en kastrull och häll sedan i riset tillsammans med kryddorna. Låt fräsa någon minut. Häll sedan på vattnet och koka klart på svag värme under lock, linda gärna in locket i handduken för att suga upp fukten, på så vis blir riset fluffigt. Glöm ej att ta ut kryddpepparkornen innan servering

    2. 2.

      Finhacka gullöken och tärna moroten fint. Mortla fänkålsfröna och blanda ihop med resterande kryddor

    3. 3.

      Bryn köttfärsen i en gryta, salta och peppra, när köttfärsen fått färg häll i halva kryddblandningen och fräs någon minut

    4. 4.

      Häll i den hackade moroten och gullöken och låt fräsa två-tre minuter tills löken börjar bli lite genomskinlig. Häll sedan i de passerade tomaterna, ölen, halvfond, liquid smoke, lagerbladet och resterande av kryddblandnigen. Låt koka 15 minuter, häll sedan ned bönorna och låt koka 5 minuter. Servera med ris, ljust bröd och gräddfil

Är innehållet i detta recept olämpligt?