Chili con carne

Chili con carne

Av: / Foto: nmbrg
4 personer
Servera med ris och vitt bröd.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g nötfärs
    2. 2 st gula lökar
    3. 2 msk matfett
    4. 1,5 st grön paprika
    5. 1 burk krossade tomater
    6. 4 msk tomatpuré
    7. 1 st köttbuljongtärning
    8. 0,5 msk chilipeppar
    9. 1,5 st vitlöksklyftor
    10. 1 tsk mejram
    11. 1 burk vita bönor
    12. salt
    13. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka löken.

    2. 2.

      Kärna ur paprikan och skär den i bitar.

    3. 3.

      Bryn löken i lite matfett på svag värme.

    4. 4.

      Rör ner färsen och paprikan. Bryn alltsammans några minuter.

    5. 5.

      Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna utom bönorna.

    6. 6.

      Koka grytan livligt utan lock ca 10 minuter. Rör om ofta.

    7. 7.

      När det mesta av vätskan har kokat in, häll i bönorna och smaka av med salt och peppar.

    8. 8.

      Låt alltsammans bli genomvarmt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?