Chicken tikka masala med raita

Chicken tikka masala med raita

Av: / Foto: https://www.koket.se/stefan_svensson/var
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl basmatiris
    2. 1 st kanelstång
    3. kardemumma, hela kärnor
    4. gurkmeja
    5. salt
    6. 300 g kyckling
    7. 1 klyfta vitlök, hackad
    8. 1/2 st hackad röd chili
    9. 1 st gul eller röd paprika
    10. 3 st salladslökar
    11. 2 tsk garam masala
    12. 0,5 dl hackad koriander
    13. 1 msk hackad ingefära
    14. 3 dl grädde
    15. 3 msk tomatpuré
  1. Raita

    1. 1/2 st gurka
    2. 2 dl matlagningsyoghurt
    3. 0,5 dl mynta
    4. vitlök

Gör så här

    1. 1.

      Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten, 8 deciliter. Tillsätt kanelstång, några kardemummakärnor och lite gurkmeja. Salta lätt och låt det koka upp.

    2. 2.

      Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.

    3. 3.

      Häll i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Raita: Strimla gurkan och blanda den med matlagningsyoghurten. Strimla myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Servera kycklingen tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?