Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Av: / Foto: Monica Eisenman
180 min
5 personer
Värmande och smakrik, ett måste i vinter!
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 600 g kycklingfiléer
    2. olja (till plåten)
    3. 1 näve färsk koriander (till garnering)
    1. 1 dl naturell yoghurt
    2. 2 tsk garam masala
    3. 2 tsk paprikapulver
    4. 1/2 tsk svartpeppar
    5. 1/2 tsk cayennepeppar
    6. 1/2 tsk malen koriander
  1. Sås:

    1. 1 tsk hela spiskumminfrön
    2. 3 msk jordnötsolja, eller annan neutral olja
    3. 1 st gul lök (finhackad)
    4. 3 st vitlöksklyftor (finhackade)
    5. 1/2–1 st grön chilipeppar (urkärnad och finhackad)
    6. 1 msk färskriven ingefära
    7. 1 burk plommontomater (420 g)
    8. 1/2 dl tomatpuré
    9. 1 tsk strösocker
    10. 1 tsk garam masala
    11. 1/2 st malen koriander
    12. 1/2 tsk gurkmeja
    13. 1 dl vispgrädde
    14. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär upp kycklingen i 5 cm-bitar. Rör ihop yoghurt, garam masala, paprikapulver, svartpeppar, cayennepeppar och malen koriander. Rör ner kycklingen i yoghurtmarinaden och ställ kallt i minst 2 timmar, helst över natten.

    2. 2.

      Värm ugnen till 200°. Lägg kycklingen på en oljad ugnsplåt. Grilla kycklingen i 15–20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

    3. 3.

      Fräs spiskumminfröna i en torr stekpanna i några minuter. Tillsätt olja, lök, vitlök, chili och ingefära, och fräs i 5–10 minuter. Rör ner tomater och tomatpuré och låt sjuda i cirka 15 minuter under lock.

    4. 4.

      Tillsätt socker, garam masala, malen koriander, gurkmeja, kycklingen och vispgrädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Garnera med färsk koriander och servera med basmatiris.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?