Chicken Peanut Butter Wok

Chicken Peanut Butter Wok

Av: / Foto: Robin Göransson
5 portioner, låg kolhydrat recept Per portion: 500 kcal 54% – 64g protein 34% – 18g fett 13% – 15g kolhydrater Lägg till ris för att öka kolhydrater, valfritt.
Annons

Ingredienser

  1. 1 kg kycklingfilé

    1. 1,5 kg Wokgrönsaker
    2. 100 g Jordnötsmör
    3. 1 msk psylliumfröskal
    4. 0,5 Tsk spiskummin
    5. 0,5 Tsk Ingefära
    6. 1 Klyfta virlök
    7. 1 Tsk Cayennepeppar
    8. 1 msk citron, färskpressad
    9. 1,75 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att finhacka vitlöken och fräsa detta i kastrullen

    2. 2.

      Ha i alla kryddor utom salt och peppar (de är till senare) och torrstek detta.

    3. 3.

      Ha sedan i jordnötssmöret och vattnet.

    4. 4.

      Låt det koka upp och lämna sedan att puttra på låg värme tills lagom tjocknad. Skölj och skär kycklingen i mindre bitar.

    5. 5.

      Hetta upp din panna, lägg i kycklingen och krydda med salt och peppar. Woka kycklingen tills nästan helt klar. Låt den få färg men inte vara helt klar inuti ännu.

    6. 6.

      Häll över kycklingen i en skål och låt stå medan du wokar grönsakerna på precis samma sätt. Häll till sist i kycklingen i pannan igen och låt bli varm med grönsakerna. Ha på såsen och rör samman allt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?