Chicken lemon piccata

Chicken lemon piccata

Av: / Foto: Monica Eisenman
35 min
4 personer
Det är något med kyckling och frasig panering. En kombination som är svår att motstå!
Fler recept på:
Citron
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer
    2. salt och peppar
    1. 1 dl vetemjöl
    2. 2 msk smör
    3. 1 msk olivolja
    4. Panering:
  1. Sås:

    1. 1/2 dl torrt vitt vin
    2. 1 1/2 dl hönsbuljong
    3. 2 msk färskpressad citron
    4. 1/2 msk rumsvarmt smör
    5. 1 msk mjöl
  2. Till servering:

    1. ca 1/2 dl små kapris
    2. ca 1/2 dl hackad bladpersilja
    3. citronhalvor

Gör så här

    1. 1.

      Skär varje kycklingfilé i två tunna skivor. Lägg plastfolie ovanpå och banka ut filéerna något. Salta och peppra.

    2. 2.

      Häll mjöl på en tallrik. Panera kycklingfiléerna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl.

    3. 3.

      Smält 2 msk smör med oljan i en stekpanna. Stek kycklingen i cirka 3–4 minuter på varje sida eller tills kycklingen är genomstekt och gyllenbrun. Lägg kycklingen på en tallrik och täck med folie.

    4. 4.

      Häll vin, hönsbuljong och citron i stekpannan. Vispa i rumsvarmt smör och mjöl. Koka upp smör- och mjölblandningen. Låt sjuda några minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Häll såsen över kycklingen och strö över kapris och persilja. Servera med citronhalvor.

Fler recept på:
Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?