Chicken fried rice

Chicken fried rice

Av:
40 min
8 Serveringar
Man kan mixtra lite med den som man vill
Annons

Ingredienser

    1. 2-3 Kycklingbröst
    2. 3 Cups Kokat ris
    3. 2 Tbs Sesamolja
    4. 1 Lök (gul eller vit)
    5. 1 Cup Frusna ärtor och morötter
    6. 2-3 Tbsp Soja
    7. 2 Ägg (lätt vispade)
    8. 2 Tbsp Hackad salladslök

Gör så här

    1. 1.

      Tillaga och dela kycklingen i kuber eller strimmor

    2. 2.

      Värm upp en stek- eller wokpanna till medelvärme och häll i sesamolja.

    3. 3.

      Lägg i den hackade gula/vita löken, ärtorna och morötterna och stek tills de blivit mjuka

    4. 4.

      Skjut grönsakerna åt sidan och häll i det vispade ägget. Rör ägget (”scramble”) och rör sen ihop det med grönsakerna

    5. 5.

      Lägg i riset och kycklingen i pannan och rör runt. Häll på sojan och smaka av

    6. 6.

      När all mat är varm i pannan och riset har fått lite färg är rätten redo att serveras. Toppa med den hackade salladslöken

Är innehållet i detta recept olämpligt?