Chicken Curry Masala med äppelraita

Chicken Curry Masala med äppelraita

Av:
30 min
4 st
Annons

Ingredienser

    1. 3 1/2 dl basmatiris
    2. 1 st broccoli
    3. 1 st rödlök
    4. 650 g minutfilé
    5. 2 msk curry masala
    6. 2 tsk paprikapulver
    7. 1 tsk salt
    8. 2 msk olivolja
    9. 3 st vitlöksklyftor
    10. 1 dl vatten
    11. 1 frp mynta
  1. Äppelraita

    1. 1 st äpple
    2. 1 dl turkisk yoghurt
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 2 krm spiskummin
    5. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka 3 1/2 dl basmatiris enligt anvisning på förpackningen.

    2. 2.

      Äppelraita: Finhacka 1 äpple och lägg i en skål. Blanda ner 1 dl turkisk yoghurt, 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 krm spiskummin och 1 krm salt.

    3. 3.

      Grönsaker: Skär 1 broccoli i buketter och skiva stammen. Klyfta 1 rödlök.

    4. 4.

      Kyckling: Halvera ca 650 g minutfilé på längden och lägg i en bunke. Gnid in 2 msk curry masala, 2 tsk paprikapulver och 1 tsk salt.

    5. 5.

      Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna. Stek grönsakerna på hög värme 3-4 min. Lägg över på ett fat. Stek kycklingen i samma panna på hög värme 3-4 min. Sänk värmen och tillsätt de stekta grönsakerna, 3 vitlöksklyftor (pressade), lite salt och 1 dl vatten. Fräs 4-5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).

    6. 6.

      Grovhacka bladen från 1 förp mynta och strö över kycklingen. Servera med äppelraita och basmatiris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?