Chèvrepaj med sparris

Chèvrepaj med sparris

Av: / Foto: Christina Sundien
45 min
4 personer
En läcker chèvrepaj med sparris och cocktailtomater.
Fler recept på:
Paj, Chèvre, Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 1 knippe grön sparris
    2. 1 rödlök
    3. olivolja
    4. 8 ägg
    5. 200 g chèvre
    6. 20 cocktailtomater
    7. 25 gröna oliver, urkärnade
    8. 2 msk smält smör
    9. 2 msk olja
    10. örtsalt
    11. 4–8 ark filodeg

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisstjälkarna. Skär i mindre bitar.

    2. 2.

      Hacka löken. Fräs sparris och lök i olivolja ett par minuter. Vispa ihop äggen. Smula i osten eller skär i mindre bitar och rör i. Halvera tomaterna och oliverna.

    3. 3.

      Blanda smör, olja och örtsalt. Pensla formen eller formarna. Lägg på ett filodegsark (halvera dem om formarna är små). Ta bara fram ett par ark i taget och låt de andra ligga kvar i kylen under tiden så de inte torkar. Pensla smörblandningen över hela arket. Täck omlott med nästa ark.

    4. 4.

      Fortsätt tills pajdegen känns stabil och täcker formen. Häll i äggsmeten och fördela sparris, lök, tomater och oliver i smeten. Grädda i ugn i cirka 20 minuter (beroende på formstorlek). Fyllningen ska vara fast och toppen gyllene.

Tips från kocken

Paj utan mycket pajdeg blir en bra lunch! Gör en stor paj eller flera mindre.
Fler recept på:
Paj, Chèvre, Rödlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?