Chèvregratinerad fläskfilé med sötpotatis

Chèvregratinerad fläskfilé med sötpotatis

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
4 personer
Gratinerad fläskfilé med sötpotatis.
Fler recept på:
Potatis, Fläsk, Chèvre, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. ca 600 g fläskfilé
    2. 2-3 st sötpotatis, ca 800 g
    3. olja till stekning
    4. salt och peppar
    5. 2-3 kvistar färsk rosmarin
    6. 2 dl crème fraiche
    7. ca 200 g chèvre

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125 °C.

    2. 2.

      Skala sötpotatisen och skär i tärningar, ca 2x2x2 cm.

    3. 3.

      Putsa fläskfilén och bryn i lite olja. Salta och peppra köttet runtom. Lägg över i en lättsmord eldfast form. Tillaga i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

    4. 4.

      Stek sötpotatistärningarna mjuka i lite olja i en stekpanna, ca 15 minuter. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Lägg över i en eldfast form.

    5. 5.

      Ta ut fläskfilén ur ugnen. Höj ugnsvärmen till 225 °C. Skär filén i skivor och lägg den ovanpå sötpotatisen i formen.

    6. 6.

      Lägg upp crème fraichen i en liten bunke. Smula ner chèvren, rör om och smaka av med salt och peppar. Klicka ut krämen ovanpå filén och gratinera i ugnen i 10–15 minuter.

Tips från kocken

Vanlig potatis kan ersätta sötpotatis. Chèvre kan bytas ut mot annan ost.
Fler recept på:
Potatis, Fläsk, Chèvre, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?