Sätt ugnen på 125 °C.
Skala sötpotatisen och skär i tärningar, ca 2x2x2 cm.
Putsa fläskfilén och bryn i lite olja. Salta och peppra köttet runtom. Lägg över i en lättsmord eldfast form. Tillaga i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Stek sötpotatistärningarna mjuka i lite olja i en stekpanna, ca 15 minuter. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Lägg över i en eldfast form.
Ta ut fläskfilén ur ugnen. Höj ugnsvärmen till 225 °C. Skär filén i skivor och lägg den ovanpå sötpotatisen i formen.
Lägg upp crème fraichen i en liten bunke. Smula ner chèvren, rör om och smaka av med salt och peppar. Klicka ut krämen ovanpå filén och gratinera i ugnen i 10–15 minuter.
“Vanlig potatis kan ersätta sötpotatis. Chèvre kan bytas ut mot annan ost.”