Cheesecakebrownies

Cheesecakebrownies

Av: / Foto: Pontus Ferneman
55 min
24 rutor
Brownies och cheesecake i en och samma kaka!
Fler recept på:
Brownies
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 150 g mörk choklad
    3. 175 g mjukt smör
    4. 3½ dl strösocker
    5. 3 st ägg
    6. 21/4 dl vetemjöl
    7. ½ dl kakaopulver
    8. 2 tsk vaniljsocker
  1. Cheesecakefyllning

    1. 300 g färskost, typ philadelphia-
    2. 1 st stort ägg
    3. 1 dl strösocker
    4. 1½ tsk vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Hacka och smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

    2. 2.

      Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med chokladen. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22x30 cm, med bakpapper.

    3. 3.

      Cheesecakefyllning: Vispa ihop ingredienserna så att det blir en slät smet. Fördela den ovanpå chokladsmeten. Dra försiktigt med en kniv genom smeten så att de båda smeterna blandas lite och det bildas ett marmorerat mönster.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt kakan svalna och stå några tim. Sikta ev lite florsocker över kakan och skär upp i rutor.

Fler recept på:
Brownies
Är innehållet i detta recept olämpligt?