Cheesecake-trifle

Cheesecake-trifle

Av: / Foto: Ulrika Pousette
15 min
6 personer
Festlig cheesecake-trifle på pinne!
Fler recept på:
Efterrätt, Barnkalas, Bröllop, Blåbär
Annons

Ingredienser

    1. 75 g blåbär (färska, eller frysta och tinade)
    2. 75 g hallon (färska, eller frysta och tinade)
    3. 3/4 dl florsocker
    4. 300 g creamcheese
    5. 1 dl vispgrädde
    6. 8 st digestivekex

Gör så här

    1. 1.

      Mixa blåbären och hallonen var för sig med stavmixer. Sila till släta puréer. Väg upp 25 g (cirka 2 msk) av varje puré.

    2. 2.

      Vispa ihop florsocker och färskost kort med elvisp. Tillsätt vispgrädden, vispa kort och dela sedan upp smeten i två bunkar.

    3. 3.

      Tillsätt blåbärspurén i den ena bunken och hallonpurén i den andra, och vispa krämerna fluffigt med elvisp. Fördela smeten i två spritspåsar försedda med krustyll.

    4. 4.

      Varva färskostkräm och krossade digestivekex i plastbehållarna. Servera direkt eller förvara i kylen fram till serveringen.

Tips från kocken

Variera gärna och byt ut blåbär och hallon mot de frukter eller bär du tycker om och råkar ha till hands.
Fler recept på:
Efterrätt, Barnkalas, Bröllop, Blåbär
Är innehållet i detta recept olämpligt?