Cheesecake persika

Cheesecake persika

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Kompott persika

    1. 2 St Persikor
    2. 500 G Vatten
    3. 100 G Vitt vin
    4. 100 G Socker
    5. 2 Skivor Citron
  2. Hallongelé

    1. 100 G Hallon
    2. 18 G Socker
    3. 3 G Gelantin
  3. Cheesecake

    1. 200 G Färskost
    2. 40 G Socker
    3. 80 G Yoghurt, sockerfri
    4. 30 G Persikolag
    5. 5 G Gelantin
    6. 2 Dl Vispgrädde
    7. 20 G Socker
  4. Persikogelé

    1. 100 G Lag
    2. 9 G Gelantin
    3. 200 G Persikor, tillagade

Gör så här

    1. 1.

      KOMPOTT PERSIKOR Dela persikorna i halvor och kärna ur.

    2. 2.

      Bland socker, vatten, vitt vin och citron i en kastrull. Lägg i persikorna.

    3. 3.

      Sjud i fem min.

    4. 4.

      Vänd persikorna. Sjud i ytterligare 5 min.

    5. 5.

      Låt svalna. Häll upp i en burk. Låt stå i kylskåp över natten.

    6. 6.

      CHEESECAKE Blanda färskost och socker i en skål.

    7. 7.

      Häll i yohurten.

    8. 8.

      Blanda lag och gelantin i en skål i varmt vattenbad.

    9. 9.

      Bland sedan ner det i smeten.

    10. 10.

      Vispa grädde och socker i en skål.

    11. 11.

      Vänd ner i cheesecake-smeten.

    12. 12.

      MONTERING Tryck ut en rundel i sockerkakan.

    13. 13.

      Klä formens sidor med smörpapper. Lägg sockerkakan i rundeln.

    14. 14.

      Häll på cheesecake-smeten.

    15. 15.

      Frys i 30 min.

    16. 16.

      HALLONGELÉ Blanda hallon och socker i en kastrull.

    17. 17.

      Koka upp till en kräm.

    18. 18.

      Sila bort kärnorna.

    19. 19.

      Blanda socker och gelantin i en skål.

    20. 20.

      Blanda gelantinet i hallonen.

    21. 21.

      Häll hallongelé över cheesecaken. Fördela jämt.

    22. 22.

      Frys i 30 min.

    23. 23.

      PERSIKOGELÉ Häll persikolagen i en skål.

    24. 24.

      Blanda lite av lagen med gelantin.

    25. 25.

      Värm i vattenbad.

    26. 26.

      Banda ner gelantinet i lagen.

    27. 27.

      Skala persikorna och dela dem i bitar.

    28. 28.

      Lägg persikobitarna på cheesecaken.

    29. 29.

      Häll över persikogelé.

    30. 30.

      Kyl över natten

Är innehållet i detta recept olämpligt?